Berani sehrají v přípravě sedm zápasů. Soupeři Kometa, Vsetín, Trenčín, Zvolen a další

Letní příprava ligového týmu PSG Berani Zlín je v plném proudu a vstoupila již do čtvrtého týdne. Na Berany čeká před ostrým startem sezony celkem sedm přípravných zápasů včetně tří utkání v rámci letního přerovského turnaje Zubr Cup. Berani se představí čtyřikrát doma a třikrát venku. Svěřenci trenérského tria Rostislav Vlach, Juraj Jurík, Oldřich Horák odstartují přátelské zápasy ve čtvrtek 11. srpna venkovním utkáním proti Kometě Brno. Generálku před startem Chance ligy obstará ve středu 7. září domácí duel proti slovenskému týmu Nové Zámky. Nový ročník první ligy začíná ve středu 14. září, Zlín přivítá doma Kolín.

Berani změří v přípravě síly s jedním extraligovým týmem (Kometa), třemi týmy ze slovenské Tipos extraligy (Zvolen, Trenčín, Nové Zámky) a dále týmy z Chance ligy (Vsetín, Přerov, Poruba). „Měli jsme více variant skladby přípravných zápasů, nakonec jsme zvolili po všech okolnostech výsledný program. Hlavním cílem je, aby se mužstvo v těchto zápasech dobře rozehrálo a kluci vyzkoušeli věci, které budeme pilovat v tréninku,“ pověděl Rostislav Vlach, hlavní trenér PSG Berani Zlín.

Zlínští hokejisté se opět zúčastní letního přípravného turnaje ZUBR Cup, kde změří síly při šestém ročníku s tradičními regionálními týmy z okolí. Po dlouhých patnácti letech opět dojde k valašskému derby se Vsetínem. Po dlouhé pauze se oba týmy utkají v rámci přerovského turnaje ve čtvrtek 25. srpna na vsetínském Lapači. Účastníky letního turnaje jsou dále pořádající Přerov a slovenský extraligový tým Trenčína. Duel s Duklou se odehraje na ZS Luďka Čajky ve čtvrtek 18. srpna, což bude po více než šesti měsících první možnost pro zlínské fanoušky jít opět na hokej.

V minulých dnech byla potvrzena další přátelská utkání. Kubiš a spol. odehrají závěr přípravy výhradně v domácím prostředí. V závěru srpna a na začátku září se postupně utkají se Zvolenem, Porubou a celkem z Nových Zámků. „Chceme dát v přípravě šanci i nadějným juniorům. Trochu nám to komplikuje brzký start juniorské extraligy. Ještě situaci probereme s koučem juniorky Lubošem Jenáčkem. Předpokládám, že kluci juniorce pomůžou, aby dobře nastartovala sezonu, přičemž starší budou trénovat s námi. Šanci mezi muži určitě dostanou,“ vysvětluje Rostislav Vlach.

Majitelé permanentních vstupenek na sezonu 2022/23 mají vstup na přípravné zápasy konané na ZS Luďka Čajky ve Zlíně zdarma.


Přípravné zápasy hokejistů PSG Berani Zlín před startem Chance ligy 2022/23:

Čtvrtek 11. srpna v 18 hodin: HC Kometa Brno – PSG Berani Zlín

Čtvrtek 18. srpna v 17:30 hodin: PSG Berani Zlín – HK Dukla Trenčín (Zubr Cup)

Úterý 23. srpna v 18 hodin: HC ZUBR Přerov – PSG Berani Zlín (Zubr Cup)

Čtvrtek 25. srpna v 18 hodin: VHK ROBE Vsetín – PSG Berani Zlín (Zubr Cup)

Úterý 30. srpna v 17:30 hodin: PSG Berani Zlín – HKm Zvolen

Čtvrtek 1. září v 17:30 hodin: PSG Berani Zlín – HC RT TORAX Poruba 2011

Středa 7. září v 17:30 hodin: PSG Berani Zlín – HC Nové Zámky