Rostislav Vlach slaví třetí červencový den kulaté šedesátiny. Pane trenére, všechno nejlepší!

Hlavní trenér hokejistů PSG Berani Zlín Rostislav Vlach slaví v neděli 3. července kulaté 60. narozeniny. Bývalý výborný reprezentační útočník, legenda českého hokeje a člen Síně slávy zlínského hokeje vybojoval sedm mistrovských titulů v nejvyšší soutěži včetně jednoho v Baťově městě. V pozici hlavního kouče dovedl Berany k mistrovskému titulu na jaře 2014, rok předtím postoupil s týmem až do nezapomenutelného finále proti Plzni. Po necelých šesti letech se vrátil letos na jaře opět ke zlínskému mužstvu, aby pomohl k rychlému návratu do extraligy. Dnešnímu oslavenci blahopřejeme!

Rostislav Vlach se narodil přesně před šedesáti lety v Přerově. Ve Zlíně začal velmi úspěšnou hráčskou kariéru, během které získal osm mistrovských titulů. Čtyři ve Vsetíně, dva v Jihlavě, jeden titul má se Zlínem z roku 2004 a mistrovský titul přidal i ve slovenském Zvolenu. Zahrál si také za reprezentaci, z mistrovství světa má tři bronzy, účastnil se zimní olympiády v Calgary 1988.

Následně se dal na trénování, kdy z pozice hlavního trenéra získal s Berany nejprve stříbro v roce 2013 a o rok později získal největší trenérský úspěch v podobě mistrovského titulu v extraligové sezoně 2013/14. V listopadu 2016 bylo jeho trenérské angažmá ve Zlíně ukončeno a stal se reprezentačním trenérem mládežnických týmů České republiky. V roli asistenta se podílel na 4. místě hráčů do 20 let na světovém šampionátu juniorů v americkém Buffalu. Nyní se vrací Zlína, aby pomohl Beranům s návratem do nejvyšší soutěže.

Rosťo, ke kulatým narozeninám přejeme hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním i trenérském životě!