První přípravný zápas je zde! Berani vyzvou Kometu Brno

Několikaměsíční čekání je pryč! Berani se již připravují na první přípravné utkání sezony 2022/23, ve kterém vyzvou Kometu Brno na jejich ledě od 18:00.

Do zápasu s Kometou vyjedou Berani v kombinované sestavě, kdy by si měli zahrát i mladí hráči, zároveň si zítra pár hráčů odbude premiéru ve zlínském dresu, leč zatím neoficiální. "Pár zranění v týmu evidujeme, část z nich je chronického charakteru, část z nové výstroje, ale všichni nyní trénují na ledě a připravují se na jednotlivé přípravné utkání," prozradil Rostislav Vlach, hlavní trenér Beranů.

Mezi nové tváře ve Zlíně patří obránci Jan Bartko, Daniel Bukač a Jakub Husa. Návrat po letech ohlásil Mikuláš Zbořil. V útoku se poprvé mohou objevit Petr Mrázek, Jakub Illéš a Tomáš Pospíšil. Nejnovější akvizice, Michal Gago, s ohledem na pozdější nástup k týmu a na led do zápasu určitě nenastoupí.

„Od prvního zápasu toho moc neočekáváme, vše se bude ladit až za pár týdnů. Chceme se podívat se na mladé hráče, kteří běžně dostávají přednost v prvních utkáních přípravy,“

Rostislav Vlach, hlavní trenér PSG Berani Zlín

Poprvé v akci speciální dres na podporu ZOO Zlín

Berani budou hrát poprvé ve speciálních dresech, které budou věnovány na podporu naší skvělé ZOO Zlín - Lešná. Utkání proti Kometě odehrají v modrých dresech, na kterých je vyobrazena surikata a jaguár, nejnovější přírůstek zoologické zahrady, kde místní "Jaguar trek" je největší expozice jaguárů v Evropě!

Dresy půjdou na začátku září do aukce, jejíž většina výtěžku půjde právě na podporu zoologické zahrady. Vydražit si půjde také dresy se žluté sady, kde je vyobrazen slon a kivi.

„Vypadají moc hezky. Mám rád zvířata, spolupráce se ZOO je rozhodně dobrá. Je to zase něco nového, v takových dresech jsme ještě nehráli...“

Antonín Honejsek, útočník PSG Berani Zlín