Dominik Luža po premiérové trefě: Gól si nepamatuji. Zavřel jsem oči, vystřelil a padlo to tam

Dvacetiletý útočník PSG Berani Zlín Dominik Luža se dvakrát radoval z gólu při zápase Beranů proti rezervě pardubického Dynama. Jeho první trefa znamenala vyrovnávací gól v první třetině a zároveň byla jeho první trefou v A-týmu Zlína. Podruhé se trefil při samostatných nájezdech, nicméně žlutomodří nakonec duel s Východočechy prohráli. Po zápase se v něm mísily rozdílné emoce, radost ze střeleckého úspěchu zhatila porážka v souboji s posledním týmem ligové tabulky.

„Ze začátku jsme hráli dobře, vyrovnali jsme na 1:1, což byl důležitý moment. Druhá třetina byla vyrovnaná, pomohla nám přesilovka. Škoda, že jsme to neudrželi až do konce a bereme jen bod,“ pověděl Dominik Luža, který si připsal v extralize čtyři starty. Premiéru zažil v nejvyšší soutěži poslední únorový den roku 2021 v domácím utkání s Vítkovicemi.

Zlínský rodák si připsal ve třináctém soutěžním zápase za A-tým Beranů premiérovou trefu. Jeho gól z 15. minuty znamenal srovnání stavu v souboji s posledním týmem ligové tabulky. „Příliš si to nepamatuji. Soupeři tam odskočil puk a Darek Hejcman za to vzal. Já jsem zavřel oči, vystřelil a zkrátka to spadlo tam. Kluci mi pak říkali, že jsem mohl jet klidně sám do brány, ale naštěstí to tam spadlo. Měl jsem v sobě takový adrenalin, že jsem si to ani nepamatoval, gól jsem viděl poté až na kostce. Kotouč mi dovezl Jirka Suhrada, vystavím si ho doma na poličku,“ líčil šťastný okamžik premiérové trefy ve žlutomodrém dresu.

Duel s rezervou Dynama se nerozhodl ani v pětiminutovém prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Luža jel ve čtvrté sérii za stavu 1:0 pro Východočechy a nájezd mazácky proměnil střelou pod horní břevno. „Vyšla mi střela, podobně to dělám i na tréninku. Kluci říkají, že mám dobré nájezdy,“ řekl nadějný forvard.

Luža nastupoval na pravém křídle čtvrtého útoku společně s centrem Michalem Gagem a křídelníkem Matějem Zabloudilem. A na ledě byli hodně vidět. „Kluci říkali, že jsme hráli dobře, tlačili jsme je a chválili nás. Dařilo se nám v útočném pásmu, drželi jsme kotouč a trenér nás dával na led.“

Zlínský mladík v letošní sezoně pendluje mezi první a druhou ligou, kde má ve Vyškově vyřízeny střídavé starty. Uprostřed týdne i tam slavil první gól v utkání na hodonínském ledě. „Odehrál jsem za Vyškov zatím sedm zápasů, výkonnostně jsem šel nahoru. Dal jsem tam první gól, což mně hodně zvedlo sebevědomí. Zkrátka super,“ uvedl Luža.

Příjmení Luža není ve zlínském hokeji neznámé. Jeho padesátiletý otec Patrik hrál v Baťově městě v letech 1999 až 2001. Rodák z Bratislavy zde odehrál 102 zápasy a ve statistikách má 16 kanadských bodů za 4 góly a 12 asistencí. V extralize vedle Zlína oblékl ještě dres dalších tří klubů, nastupoval za Vsetín, Havířov a Pardubice. „Táta se chodí dívat, bývá i kritický, ale samozřejmě mě i pochválí. Mé plány do sezony? Chci se udržet v ligovém týmu Zlína a být prospěšný, abychom se dostali co nejdále,“ uzavřel talentovaný Dominik Luža.