Junioři schytali devítigólový výprask od Komety

Zlínským juniorům už pomalu utíká postup do play off, protože ani další zápas proti Kometě nedokázali vyhrát. Dnes to ale bylo poměrně jednoznačné, protože si Brno hned v první třetině vytvořilo čtyřbrankový náskok, který už pak nepustilo. Berani se sice ve druhém dějství dostali na dostřel tří branek, ale v závěrečné části už opět kralovali hosté, kteří nasázeli další góly, takže na kostce nakonec svítili skóre 9:3 v jejich prospěch.
5.kolo, čt 20.2.2020, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
3:9
(1:5, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 16. Pavlas (Dobiáš, Fajkus), 33. Dobiáš (Fajkus), 55. Frömel (Sebera, Mikulík) – 1. Střondala (Dufek, D. Vašíček), 8. Malý (Kunc, Brabenec), 9. D. Vašíček (Svoboda, Sedláček), 13. Kunc (Malý, Studený), 17. Svoboda (Střondala, Mlčák), 42. Střondala (D. Vašíček), 47. Svoboda (Střondala, Dufek), 50. Kunc (Brabenec, Malý), 58. Střondala (Svoboda, Holemý). Rozhodčí: Obadal – Bryška, Kučera. Vyloučení: 5:7, navíc Dobiáš (ZLN) 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 33:50. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:8, 3:8, 3:9.

Šarman (9. Kořének) – Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Lekeš, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Frömel, Chludil

Kubík – Holemý, P. Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk, Mlčák – Žák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Střondala, Malý, Brabenec, Martiška, D. Vašíček, Kunc

Mladí Berani měli tragický vstup do zápasu. Po půlminutě hry fauloval Jan Jaroněk, čehož hosté okamžitě využili, protože se dostali do vedení již v první minutě. Karel Dufek pěkným pasem uvolnil Vojtěcha Střondalu, který překonal Dominika Šarmana střelou na lapačku. Brno v aktivnímu výkonu nepolevilo, vzápětí tak už vyhrávalo o dva góly. Rychlý útok vedl Michal Kunc, který pak předal kotouč Jakubu Malému, který skóroval přesnou střelou pod horní tyčku. Ani ne o minutu později to bylo 3:0. Mezi střelce se zapsal také Dominick Vašíček, který sice mířil do Šarmana, ale ten vyrazil puk jen do brusle Petra Pavlase, od které se odrazil za brankovou čáru. Šarman šel po tomto gólu z branky ven, jeho místo mezi tyčemi zaujal Michal Kořének.

Ale ani on dlouho bez inkasované branky nevydržel. Tři minuty po svém příchodu už musel vytahovat kotouč ze své sítě, a to když po nahození Jakuba Malého skvěle tečoval puk Michal Kunc, který ho sklepl pod zlínského brankáře. Berani se poté konečně prosadili. V přesilové hře vypálil Vojtěch Dobiáš, Jakub Kubík sice zasáhl, ale kus gumy srazil jen k Petru Pavlasovi, který se prosadil rychlou dorážkou. Kometa však žádné drama nehodlala dovolit, protože za okamžik už zase vedla o čtyři branky. Střondala od levého hrazení našel úplně volného Matěje Svobodu, který skóroval střelou z první do odkryté klece, protože se Kořének nemohl tak rychle přesunout. Brňané tedy po první dvacetiminutovce drželi komfortní čtyřgólový náskok, o který už skoro nemohli přijít.

Ve druhé periodě se hra vyrovnala, Berani byli dokonce i o něco lepší, díky čemuž se dočkali alespoň jednoho gólu. Ten vsítil domácí kapitán Vojtěch Dobiáš, který ihned po vhazování překvapil Kubíka rychlou střelou. Stejný hráč se mohl prosadit i podruhé, protože se dostal do úniku, který chtěl využít střelou mezi betony brněnského gólmana. Kubík však na poslední chvíli srazil kotouč mimo tři tyče. Dobrými zákroky se blýskl také Kořének, což byl jeden z hlavních důvodů proč byli domácí hokejisté ještě ve hře. Kometa však stále držela komfortní tříbrankové vedení, takže to vypadalo na její vítězství.

Brno ve třetí třetině nic neponechalo náhodě, protože si vítězství zajistilo rovnou čtyřmi dalšími góly. První vstřelil již po necelé minutě a půl hry Vojtěch Střondala, který po přihrávce Dominicka Vašíčka vytáhl z branky Kořénka a od zad Bednaříka dostal kotouč do sítě. Vzápětí přidal další trefu Martin Svoboda, který zaskočil domácího brankáře střelou k bližší tyči. A třetí gól v rozmezí devíti minut si připsal Michal Kunc, který po krásné přihrávce Jakuba Brabence rozvlnil síť rychlou střelou z první.

O vítězi tedy bylo rozhodnuto, protože hosté vedli o šest branek. I přesto však Berani ještě našli cestu do sítě, a to když se ve svém prvním zápase po dlouhé době prosadil Šimon Frömel, který díky útočné aktivitě dotlačil puk do sítě. Kometa však i na tuto trefu dokázala zareagovat, posledním střelcem gólově bohatého utkání byl Vojtěch Střondala, který nadvakrát dostal kotouč za záda Kořénka, čímž zkompletoval hattrick. Brno si tak ze Zlína odváží velmi snadné tři body.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Měli jsme katastrofální začátek, kvůli čemuž jsme museli protočit brankáře. Za tu první třetinu jsme si rozhodně nezasloužili vyhrát. V druhém dějství jsme výkonnostně srovnali krok, ale v závěru už bylo cítit, že dnes byla Kometa jednoznačně lepší.