Junioři v posledním zápase sezony vyšli proti Pardubicím gólově naprázdno

Junioři mají za sebou další sezonu. Ta se moc nedá považovat za úspěšnou, protože letos to bude opět bez play off. Berani tak chtěli alespoň ročník zakončit výhrou, ale proti rozjetému Dynamu se nepovedlo ani to. Pardubice kontrovaly celý průběh zápasu, postupně si vypracovaly vysoký náskok, který potom i bez problémů udržely.
9.kolo, so 7.3.2020, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Oliva (Rozlílek, Kostka), 31. Blümel (Antoníček, Jelínek), 33. Costa (Rohlík, Šír), 47. Costa (Kubíček). Rozhodčí: Kubičík – Gebauer, Blažek. Vyloučení: 5:3, navíc Blažej (PCE) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 27:47. Průběh utkání: 0:4.

Kořének – Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Dobiáš, Handl, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Hrazdira, Fajkus, Frömel, Chludil.

Nečas – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký – Hebek, Rozlílek, Antoníček, Costa, Kostka, Blümel, Rohlík, Pavlík, Šír, Bucek.

Junioři nastoupili do dnešního posledního utkání s jasným cílem - i když už nemůžou postoupit do play off, tak chtějí zdolat Pardubice, které vévodí skupině D, aby zakončili sezonu výhrou. To se však vůbec nepovedlo, protože Dynamo využilo hned svou první přesilovku v osmé minutě. Hosté si už nějakou dobu přihrávali v útočném pásmu, což nakonec vedlo k zakončení Jana Olivy, který se po přihrávce Víta Rozlílka prosadil rychlou střelou k levé tyčce, přesouvající Michal Kořének už se natahoval marně. Východočeši od té doby udávali tempo hry a v klidu drželi vedení.

Pardubice následně sice nevyužily hned tři přesilovky v řadě, ale nakonec navýšili vedení ve vlastní početní nevýhodě. Matěj Blümel obral o puku Matěje Mikulíka, domácí gólmana následně překonal forsbergovou kličkou. Vzápětí to bylo o tři branky a bylo rozhodnuto. Kale Costa dostal výbornou přihrávku od Ondřeje Rohlíka mezi kruhy, následně rychlým zakončením zaskočil Kořénka, který sice podával dobrý výkon, ale takové rány se prostě strašně složitě chytají.

Třetí dějství se tak už víceméně jenom dohrávalo, protože ševci se už na žádný vzdor nezmohli. Hosté navíc po ubráněném oslabení přidali čtvrtou branku, čímž potvrdili konečné skóre duelu. Podruhé se trefil do zlínské sítě Kale Costa, který za něj opět vděčí svému spoluhráči, tentokrát to byl Martin Kubíček, který mu nachystal ránu od odkryté klece. Berani pak ještě zvládli jedno oslabení, ale přes pardubického brankáře Vojtěcha Nečase se ve zbývajícím čase nedostali. V posledním sezonním zápase tak vyšli gólově naprázdno, ve skupině D si ale vybojovali alespoň třetí místo.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Dnes to byl náš poslední zápas. My už jsme uvolnili Dominika Lužu a Jáchyma Janoška do Hodonína, který začíná dneska play off a onemocněl Matěj Sebera, ale i tak jsme proti jednomu z nejlepších týmů juniorské soutěže hráli půl zápasu velice vyrovnaně a byly tam velmi pěkné a pohledné akce, bohužel jsme dnes byli neproduktivní.