Dorostenci nezvládli ani druhý zápas proti ostravskému týmu

Dorostenci neovládli ani druhý zápas s ostravským celkem, v domácím prostředí nestačili na Porubu. Hosté totiž již po třech minutých hry odskočili do dvoubrankového vedení, které mladé Berany položilo na lopatky. Ševci se sice následně snažili o vyrovnání, ale vždy se dostali maximálně na dostřel jednoho gólu. Potom Poruba opět navýšila vedení a nakonec slaví vítězství 5:3.
3.kolo, čt 16.9.2021, PSG aréna
Zlín
Poruba
3:5
(1:2, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Hamrla (Pilát), 26. Pilát (Marek), 50. Holba (Vaculík, Šišák) – 2. Šrubař (Konečný, Glos), 3. Kalužík (Vehovský), 22. Moravec (Kalužík), 27. Konečný, 35. Vehovský (Kalužík, Moravec). Rozhodčí: Held – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5.

Uherek (27. Kowalczyk) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Šišák – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš

Chylík – Jeřábek, Janeček, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Konečný, Vendelín, Veselý, Moravec, Murín, Szczésniak, Šrubař, Kalužík, Vehovský

Mladé Berany nezastihl začátek utkání v dobré formě a již ve druhé minutě inkasovali první gól z hole Adama Šrubaře. O pár vteřin později měl sice na holi vyrovnání Adam Hamrla, ten ale nastřelil pouze tyč. A bylo ještě hůře, ve třetí minutě zvýšil vedení Poruby Tadeáš Kalužík.

Byl to právě nepovedený start do utkání, co vzalo domácím na dlouhou dobu vítr z plachet. V šestnácté minutě se sice trefil obránce Adam Hamrla, který po přihrávce od Tomáše Piláta propálil vše, co mu stálo v cestě, ale to bylo ze zlínské strany pro první třetinu vše.

Beranům se nepodařil start ani do druhé periody. Po dvou minutách hry se totiž prosadil po spolupráci s Tadeášem Kalužíkem David Moravec. Naději pro domácí barvy následně vykřesal Tomáš Pilát, který se trefil i s pomocí brankáře soupeře ze záporného úhlu.

Netrvalo ovšem dlouho a Poruba opět odskočila na rozdíl dvou gólů zásluhou Dominika Konečného. Právě tato branka vyhnala ze hřiště brankáře domácích Marka Uherka, na jehož místo nastoupil Samuel Kowalczyk.

Ten ale s čistým kontem moc dlouho nevydržel, vzápětí totiž Ostravané využili přesilovku a připravili tak o neprůstřelnost i druhého zlínského gólmana. Branku si na svůj účet připsal dnes jinak skvěle hrající Maxim Vehovský.

Ve třetí části už byli Berani lepším týmem, pomohli si i několika přesilovkami. Právě jednu z nich úspěšně zakončoval po krásné akci po ose Šišák – Vaculík Martin Holba.

Berani na svého soupeře tlačili, ale nevyvarovali se ani chyb. Jednu takovou chybu mohli hosté potrestat při přečíslení dva na jednoho, ale v závěrečné fázi selhali. V závěru to ševci zkoušeli ještě v šesti, a i přes několik slibných šancí už nedokázali zápas zdramatizovat a podlehli Porubě 3:5.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Mně se ten duel hodnotí hrozně těžko, nehráli jsme podle našich představ. Myslím, že až v poslední třetině jsme začali trošku tlačit na bránu, ale to už bylo pozdě a nebyli jsme schopni ten zápas otočit. Ale samozřejmě se nad tím zamyslíme a do dalších zápasů musíme spoustu věcí zlepšit.