Drama rozhodly až nájezdy! Dorostenci jdou v sérii proti Vítkovicím do vedení

Dorostenci v prvním utkání osmifinále proti Vítkovicím urvali důležité vítězství, takže od postupu do čtvrtfinále je dělí jediná výhra! Mladí Berani se však pořádně nadřeli, protože zápas dospěl až do nájezdů, a to když ševci dvakrát ztratili jednobrankový náskok. V nájezdech už si to ale žlutomodří pohlídali, Samuel Kowalczyk za svá záda nepustil ani jeden kotouč, vítěznou trefu obstaral Martin Holba!
OF1, st 9.3.2022, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
3:2sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Hamrla (Marek, Vaculík), 49. Pilát (Šišák), rozh. náj. Holba – 8. Žídek (Bialy), 50. Fibigr (Fojtík). Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Smetková. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 30:56. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Kowalczyk – Kotala, Řezníček, Hamrla, Kopřiva, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Smolka – Fibigr, Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man, Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak, Chlán, Žídek.

Úvodní dvacetiminutovka dnešního utkání nám přinesla rovno dvě slepené branky, které si oba celky rozdělily rovným dílem. O tu první se postaral po šesti minutách hry postaral Adam Hamrla, který vyslal na bránu kotouč z prostoru mezi kruhy. Ten tak téměř okamžitě potrestal úplně první vyloučení z řad soupeře. Ten se ale nenechal zahanbit a o pouhou minutu a půl později přispěchal s odpovědí Matěj Žídka. Ten svým zakončením nejenže vyrovnal, ale odčinil tak i své přechozí vyloučení, během kterého jeho celek inkasoval.

Vyrovnané skóre na konci první třetiny svědčilo i o tom, jak je hra vyrovnaná. Ve druhém dějství oba celky pokračovaly v nastoleném vyrovnaném tempu, které nepřineslo žádnou branku. Jedním z důvodu tohoto faktu může být i to, že se vylučoval pouze jednou, a to z domácího kádru.

Třetí třetina nabídla, stejně jako ta první, pouze dva slepené góly, které padly do obou branek. V tomto případě se prosadili jako první opět žlutomodří, a to osm minut od úvodního hvizdu. Pod tento gól se podepsal Tomáš Pilát, který využil tlaku své formace, který pokračoval i přes konec početní výhody. Tentokrát ale čekali diváci na další rozeznění sirény pouhou minutu. O druhý gól Vítkovic se po tomto čase totiž postaral kapitán Jakub Fibigr, který využil chyby v obraně soupeře, díky které bylo opět vyrovnáno. Ani přes tlak na obou stranách v závěru třetiny, kotouč za svá záda brankáři nepustili.

V nastoleném desetiminutovém prodloužení mohly oba celky ukázat své kvality v individuálních akcích při hře tři na tři. Ani jeden z těchto mančaftů ale neměl očividně početní výhody příliš natrénované, jelikož se jim nedařilo u kotouče zůstat déle než pár vteřin. Nakonec se tak muselo rozhodovat nájezdy, během kterých se vyznamenal především brankář Beranů Samuel Kowalczyk. Ten totiž za svá záda nepustil ani jeden ze čtyř pokusů soupeře, díky čemuž si tak mohl na své konto připsat vítězný gól Martin Holba, kterému se jako prvnímu v nájezdech podařilo vyzrát na gólmana hostů.

Fotogalerie