Dorost ve Vítkovicích neudržel vedení a prohrál. Sérii rozhodne třetí zápas

Osmifinálovou sérii Zlína proti Vítkovicím rozhodne třetí utkání. Dorostenci ve Vítkovicích začali velmi dobře a hned v první třetině se ujali dvoubrankového vedení. Ve zbytku zápasu už ale obranu domácích nepřekonali a naopak Vítkovičtí se postupně vrátili do zápasu. Nejprve přišlo snížení ve druhé třetině a pak obrat ve třetí. Berani tak padli 2:3 a série hraná na dva vítězné zápasy je nyní vyrovnaná 1:1. Rozhodující duel se bude hrát v neděli ve Zlíně na PSG aréně.
OF2, pá 11.3.2022, MFH Ostrava
Vítkovice
Zlín
3:2
(0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Saxa (Fibigr), 44. Glas (Saxa, Milata), 45. Chaloupka (Matějka, Chlán) – 10. Klimek, 13. L. Heš (Klimek). Rozhodčí: Cabák – Klimek, Bartoň. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Smolka – Fibigr, Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man, Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak, Chlán, Žídek.

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Do zlínské branky se na rozdíl od prvního osmifinále postavil Marek Uherek a hned od prvních minut čelil spolu se svými obránci úvodnímu tlaku soupeře. Berani se snažili hrát trpělivě, zodpovědně ve vlastním pásmu a čekali na vhodné útočné příležitosti. Jedna taková přišla v polovině první třetiny, kdy Jakub Heš zavezl puk do pásma. Jeho výpad sice obrana domácích zastavila, kotouč se však hned vzápětí odrazil před volného Adama Klimka, který z prostoru mezi kruhy trefil odkrytou branku.

O dvě a půl minuty později zvýšil náskok Beranů Lukáš Heš. Ten vpadl do útočné třetiny, vysmekl se urputně bránícímu soupeři a z blízky prostřelil gólmana Vítkovic. V závěru třetiny šli Ostravané do dvojnásobné početní výhody a vytvořili si několik slibných příležitostí, obrana mladých Beranů však odolala.

Domácí po přestávce neustávali v tlaku, spíše naopak. Několikrát se jim podařilo využít zaváhání Zlínských u mantinelu nebo při napadání a dostali se do přečíslení. Po necelých dvou minutách druhé třetiny tak Berani poprvé inkasovali. Markus Saxa se v situaci dva na jednoho rozhodl pro střelu, kterou poslal přesně nad lapačku brankáře Uherka.

I v dalším pokračování hry se oba celky prezentovaly rychlým, urputným hokejem, mnoho výrazných gólových šancí se však neobjevilo. Po čtyřiceti minutých tak Berani stále drželi náskok, byť už pouze jednobrankový.

Definitivní rozuzlení zápasu přišlo v úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy domácí hokejisté dovršili obrat dvěma trefami během minuty. Nejprve se prosadil Sebastian Glas, po něm se radoval Marek Chaloupka. Vítkovice se v tu chvíli poprvé v sérii dostaly do vedení a do konce utkání už je nepustily. Zlínští se tlačili za vyrovnáním, obranu soupeře ale nepřekonali.

Konec utkání poznamenaly emoce. Po závěrečném hvizdu odcházeli dorostenci z ledu velmi frustrovaní, důvodem bylo vedle výsledku také několik sporně posouzených situací ze strany rozhodčích. Na stavu věci to však nic nemění – série je vyrovnaná 1:1, o postup si to oba celky rozdají v neděli na PSG aréně.