Zápas Zlín - Kolín

32. KOLO, st 27.12.2023
Zlín
Kolín
4:3sn
(1:0, 1:1, 1:2 - 4:3)

Branky a nahrávky: 11. Köhler (Gago, Čáp), 39. Zbořil (Novák), 46. Salmio (Salonen), rozh. náj. Süss – 27. Gajda (Naar, Vrhel), 42. Gajda (D. Šedivý), 48. Morong . Rozhodčí: Skopal, Šico – Jindra, Kleprlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3129. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Huf (Kořének) – Salonen, Zbořil, Warg, Suhrada, M. Novotný, Hrbas (A), Čáp – Paukku, Kindl, Šlahař – Pospíšil, Süss, M. Lang – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C) – Salmio, Werbik, Novák.

Soukup (Bartošák) – J. Šedivý, Hampl, Kolmann (A), Pinkas, Š. Němec, Naar, Häusler – Z. Král (A), Skořepa (C), Vrhel – Ouřada, Morong, Síla – Ma. Beneš, Gajda, D. Šedivý.

Berani v úvodu zápasu rozhodně nepociťovali žádnou povánoční únavu, na soupeře naopak nastoupili sebevědomě, navíc podpořeni početnou diváckou kulisou měli vstup do zápasu výborný. Brankáře Soukupa prověřila Köhlerova letka hned devětkrát, ten ale potvrdil formu a Kozly držel. První soustavnější tlak přišel při přesilovce, na trestnou lavici usedl Vrhel, který musel v mezikruží řešit velkou šanci Beranů.

V početní výhodě si naši hokejisté vytvořili několik možností, pálil třeba Süss. Nakonec jsme se dočkali i gólu, ten obstaral v závěru výhody na brankovišti úřadující kapitán Bedřich Köhler. Kolín mohl odpovědět při vlastní přesilovce, tu ale Berani ustáli a do kabin si tak odnesli slušné jednobrankové vedení.

Ve druhé třetině Berani pokračovali v aktivní hře, hned v úvodu si také vymohli další přesilovou hru. Bohužel se ale skórovat nepovedlo, a to ani do úniku prchajícímu Čápovi. Chvíli poté tak přišel trest… Petr Gajda si najel nikým nehlídán středem a doklepl kotouč za Daniela Hufa – 1:1.

Ačkoli dlouho byli domácí hráči na ledě o kus lepší, v gól se šance proměnit nedařilo. Selhal Novák, který dojížděl do obrovské šance před bránu, Wargovo nahození si Soukup také dokázal najít a z mezikruží netrefil Salmio. Obecně se hrálo především rychle a intenzivně, čas rychle ubíhal.

Minutu a půl před koncem žlutomodrý výběr přeci jen udeřil, to když Zbořil nahozením nabil tečujícímu Janu Süssovi a ten strhl vedení zpět na zlínskou stranu. V závěru se ještě pořádně přitvrdilo, rozhodčí však zůstávali poměrně shovívaví. Až krosček hostujícího Síly je donutil vztyčit pravici, Berani si tak do závěrečné pasáže ještě přenesli minutu a padesát vteřin dlouhou přesilovou hru.

Třetí třetina nabídla ještě pořádné hokejové drama. Nejprve byl blizoučko gólu jistoty Köhler, jenž opět dominoval brankovišti, pak ale přišlo Werbikovo zaváhání při rozehrávce, Kozli jeli do úniku a Petr Gajda z dorážky vyrovnal.

Naštěstí netrvalo dlouho a domácí tým šel znovu do vedení, po dobrém tlaku do brány se prosadil Mikko Salmio – 3:2. Kolín si i tentokrát připravil odpověď, Kryštof Ouřada v podstatě jen nahazoval ze záporného úhlu, kotouč ale nějak zapadl až do sítě…

Oba týmy mohly rozhodnout, za Kolín byl v tutovce znovu Ouřada, toho srazil Pukku a Kozli mohli udeřit v přesilovce. Tu Berani s vypjetím všech sil ubránili a v poslední minutce sami zahájili ještě poslední drtivý tlak.

Šlo se každopádně do prodloužení. V tom měli největší příležitost Kozli, Jakub Šedivý totiž dostal možnost jet trestné střílení. Zkusil Dana Hufa vymíchat, což se mu ale nepodařilo.

Nájezdy Beranům konečně vyšly! Suverénní zakončení zvolil jak Süss, tak Šlahař, naopak soupeř se neprosadil ani jednou.

Zlínští hokejisté tedy konečně zvládli nájezdovou loterii, berou dva body a bodují potřetí v řadě. Rok 2023 nyní chtějí uzavřít vítězně, v pátek se o to pokusí v Praze, kde od 18:00 vyzvou Slavii.


Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (Berani Zlín): Dnešní zápas se mi hodnotí velice dobře. Kluky hnala dopředu skvělá divácká kulisa, byli jsme silní na puku, vytvářeli jsme si i dost střeleckých příležitostí. Chyběl nám snad jen větší klid v koncovce, jediné co klukům dnes vytknu jsou individuální chyby, dnes byla potrestána v podstatě každá. Vzhledem k tomu, že nedáváme moc gólů, není na chyby moc prostor... Musíme se z toho poučit. Ale jinak musím kluky pochválit, bylo tam vidět zvýšené sebevědomí a díky tomu bereme dva body.

Fotogalerie