Zápas Zlín - Přerov

38. KOLO, so 13.1.2024
Zlín
Přerov
1:2
(0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: : 53. Paukku (Novák, Kindl) – 24. Ministr (Indrák, Goiš), 37. Pechanec (Pospíšil). Rozhodčí: Jechoutek, Šudoma – Štofa, Zídek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3395. Střely na branku: 46:13. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Huf (S. Kowalczyk) – Hrbas (A), M. Novotný, Warg, Čáp, Zbořil, Husa, Suhrada – Šlahař, Kindl, Paukku – Novák, Werbik, Salmio – Tomi, Süss, M. Lang – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A).

Postava (Němeček) – Kudělka (A), Zeleňák, Talafa, Chroboček, Cubo, Krisl (C), J. Adámek – Mácha, Pechanec, Lednický – Jan Svoboda, Hejcman, Pospíšil – Goiš, Ministr, Indrák – Dobša, Nemec, Chludil.

Utkání, doprovázené bouřlivou atmosférou v ochozech našeho zimního stadionu, začalo rychlou zlínskou přesilovkou, tu se ale využít nepodařilo. Pokračovalo se ve slušném tempu, i když šancí jsme moc neviděli. Snad jen přerovský pokus o únik, který Daniel Huf vyřešil pohotovým výjezdem z brány.

Brankových příležitostí sice k vidění tolik nebylo, zato o ostré souboje a obětavé bloky nouze nebyla. Za zmínku stojí především učebnicové zakročení Jesseho Paukka proti střele od modré. V závěru si i Berani vytvořili jednu zajímavou ránu, vyslal ji obránce Čáp, ani on ale na brankáře Postavu nevyzrál. Ačkoli zlínský tým soupeře jasně přestřílel, do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhá třetina bohužel patřila soupeři. Přerov si zahrál tři přesilové hry, z toho jednu využil a přidal ještě zářez při hře 5 na 5. Mezi střelce se zapsali Daniel Ministr přesnou ranou z levého kruhu a Antoním Pechanec, jenž kotouč do naší sítě dopravil dělovkou z dálky.

Berani si také vytvořili pár možností, žádnou ale gólovou. Nejblíže byl po individuálním průniku Mikko Salmio, ani on ale nedal.

Ve třetí třetině Berani na soupeře vletěli, s výsledkem se snažili ještě něco udělat. Nakonec jsme si zahráli dvě přesilovky, v těch jsme se každopádně neprosadili. Snížení přišlo osm minut před koncem přišlo vytoužené snížení, těsně po vypršení Adámkova trestu se z prostoru před brankou trefil Jesse Paukku.

Už tři minuty před koncem sáhla zlínská střídačka k power play, soupeře ještě Berani pořádně zmáčkli a vypadalo to, že se skutečně dočkáme vyrovnávací branky. Na tu už bohužel nedošlo.

Zlínští hokejisté tak potřetí v sezoně s Přerovem prohráli, tentokrát však ztratili všechny tři body. Poprvé od Nového roku jsme tak nedokázali z utkání získat ani bod, což znamená, že zůstáváme na 7. místě tabulky.


Ohlasy trenérů

Richard Kapuš (Berani Zlín): Opticky jsme dnes byli lepším mužstvem, o čemž svědčí i poměr střel. Ale bohužel, naše koncovka je žalostná, já jsem sice u mužstva teprve druhý den, ale člověk i když se podívá do statistik, tak vidí, že tým dává v průměru jednu až dvě branky. První dvě třetiny jsme z mého pohledu s koncovkou strašně váhali, měli jsme puk mezi kruhy a ještě jsme si to někam posouvali... Musíme kluky dotlačit k tomu, aby to brali na sebe, aby se tlačili do brány, clonili brankáři. Podle našich představ to vypadalo až nějakých osm minut před koncem, kdy jsme se tlačili do brány. Jedna z prvních věcí na kterých musíme pracovat, je větší úspěšnost střelby, musíme prostě dávat víc gólů.

Fotogalerie