Zlínský hokejový klub plní dohodu, Gazda bude hrát měsíc v extralize

Hokejový klub PSG Berani Zlín uvolnil na měsíční hostování do nejvyšší soutěže jednoho ze svých obránců. Pětadvacetiletý Daniel Gazda bude až do Vánoc působit v extraligovém týmu HC Motor České Budějovice, opačným směrem míří urostlý obránce Ondřej Kachyňa. Vedení klubu plní slib hráči, že opora zadních řad začne sezonu ve Zlíně a podle vývoje v první lize dostane během sezony příležitost nastupovat v extralize.

„Jedná se o součást dohody, která řešila hráčovo setrvání v klubu po sestupu z extraligy. Víme, že ambice Daniela jsou vyšší, než hrát v první lize. Má motivaci se výkonnostně nadále posunout, proto vznikla na jaře ústní dohoda, že na měsíc odejde do extraligy. S ohledem na špatný start týmu do sezony jsme tohle rozhodnutí oddalovali a nakonec vyústila celá záležitost i s ohledem na nabídky na hráčském trhu k výměně s Českými Budějovicemi,“ řekl Jiří Marušák, jednatel a generální manažer PSG Berani Zlín.

Gazda odehrál v letošní sezoně 21 zápasů s bilancí 14 kanadských bodů za 6 gólů a 8 asistencí. V hodnocení produktivity beků mu patří třetí místo. Klub řešil Gazdovo angažmá v extralize formou hráčské výměny, nakonec padla volba na klub z jihu Čech. „Jsem rád, že klub dodržel dohodu a umožnil mi zase zkusit extraligu. Věřím, že mi to pomůže zvýšit výkonnost před druhou důležitou půlkou sezony a pomohu tak i Zlínu," uvedl Daniel Gazda.

Z jihu Čech přijde do Baťova města čtyřiadvacetiletý obránce Ondřej Kachyňa (narozen 30. 4. 1998), odchovanec hodonínského hokeje. V extralize má na svém kontě během letošní sezony v dresu Motoru celkem 17 zápasů s bilancí 1 asistence. Během podzimu čtyřikrát nastoupil v první lize i za prvoligovou Jihlavu, odkud právě v létě zamířil do Českých Budějovic. V Chance lize nastoupil v šesti klubech (České Budějovice, Litoměřice, Kadaň, Havířov, Kolín, Jihlava) k celkem 208 zápasům a získal 50 bodů za 18 gólů a 32 asistencí. Téměř dvoumetrový chasník v mládí pravidelně reprezentoval. Zahrál si například na Hlinkově memoriálu nebo na mistrovství světa do osmnácti let. Během své dvouleté zámořské štace vyhrál prestižní juniorskou USHL.

Obránce Ondřej Kachyňa přichází na měsíční hostování z extraligového týmu HC Motor České Budějovice. FOTO: hcmotor.cz