Výroční dresy přinesly štěstí, tříbodovou výhru trefil obránce Gazda

Zlín žije! Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v předehrávce 52. kola Tipsport extraligy 2021/22 tým Rytíři Kladno 3:2 a v záchranářském souboji si připsali tříbodovou výhru. Cenné vítězství zařídil pouhých pět vteřin před koncem základní hrací doby gólem v přesilovce obránce Daniel Gazda. Kubiš a spol. k souboji s Kladnem nastoupili ve výročních dresech k 700. výročí města Zlína. Berani se ujali vedení již v 6. minutě, ale Středočeši opět v sestavě s legendárním Jaromírem Jágrem otočili dvěma góly stav na svou stranu. Zlínským barvám však závěr utkání vyšel skvěle. Berani nejdříve ve 49. minutě vyrovnali a v samotném závěru rozjásali ochozy. Branky dali Jiří Suhrada, Zdeněk Okál a Daniel Gazda. Svěřenci Luboše Jenáčka stáhli ztrátu na Středočechy na rozdíl čtrnácti bodů. Zlín hraje v neděli 20. února doma s Olomoucí, začátek v 15.30 hodin.
53.kolo, čt 17.2.2022, ZS Luďka Čajky, Zlín
Berani Zlín
Rytíři Kladno
3:2
(1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. min Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (O. Němec, Honejsek) - 23. Hlava (M. Baránek, Kubík), 33. Zikmund (Babka). Rozhodčí: Pešina, Kika - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:8, navíc Plekanec (Kladno) na 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000 (omezený počet). Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 20:9. Hity: 8:5. Vhazování: 36/66 (55%) - 30/66 (45%). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 3:2

Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec (A), Ferenc, Matyáš Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš C) - Karafiát, Hejcman, Köhler - Okál, Makarenko, P. Sedláček (A). Trenéři: L. Jenáček, Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Bow - M. Beránek, Dotchin (A), Ticháček, Wood, J. Suchánek (A), Donaghey, Arzamascev - Kubík, Plekanec (C), Hlava - M. Indrák, M. Filip, M. Beran - Pytlík, Zikmund, Melka - Jágr, Kuťák, Babka. Trenéři: D. Čermák, Burger, Paul, Jirátko.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:ZLN 3:2 KLA | PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno (Tipsport extraliga (ČR)) | Onlajny.com

Nejlepší vyhodnocení hráči: Zdeněk Okál - Jaromír Jágr.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Daniel Gazda, Libor Kašík, Nicolas Hlava.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "První třetinu jsme měli dobrý pohyb. Kluci byli natěšení, bruslili, vytvářeli jsme si střely a možnosti. Druhá třetina byla nejhorší paradoxně proto, že jsme hráli přesilovky. Bojujeme s tím celou sezonu, máme je nejhorší v extralize, už se tam protočilo hodně hráčů. Bohužel je hrajeme velmi komplikovaně, nemáme klid na hokejce a kvalitu. Góly nedáváme, dostalo nás to dolů. Kladno bylo lepší. Ve třetí třetině mohl soupeř odskočit, ale Káša nás podržel, když pochytal všechny šance soupeře. Poté jsme se dali dohromady, šli jsme si za vyrovnáním a to se povedlo. Závěr byl, jaký byl. Celou sezonu jsme sportovní štěstí neměli, takže jsme alespoň potěšili těch tisíc lidí a udělali jsme jim dílčí radost a v podobě výhry za tři body."

Jiří Burger (trenér Rytíři Kladno): "První třetina z naší strany nebyla dobrá, neměli jsme dostatečný pohyb a agresivitu. Ve druhé třetině jsme odehráli výborně čtyři oslabení, podařilo se nám vstřelit dvě branky. O zápase rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme měli tři, čtyři gólové příležitosti, ale bohužel zůstaly nevyužité. Kdybychom soupeři odskočili na rozdíl dvou gólů, mohlo být rozhodnuto. Závěr nebyl z naší strany vůbec vydařený. Velké zklamání, neboť odjíždíme ze Zlína bohužel s nulou."